Omlety owsiane z jabłkiem i żurawiną

Klimat owsiankowo śniadaniowy. Połączenie jogurtu z jabłkiem i cynamonem to moje nowe trafne odkrycie. Więc postanowiłam podzielić się nim z wami. Ową mieszankę wpakowałam do omleta i otrzymałam porządne śniadanie. Podane składniki są do ewentualnej korekty. Ja wybrałam je według moich upodobań i eksperymentów kulinarnych.

Składniki (1 naleśnik):

2 łyżeczki płatków owsianych

2 łyżeczki otrębów owsianych/zmielonych płatków owsianych

¼ szklanki mąki pszennej

1 całe jajko + 1 białko

Szczypta cynamonu

Łyżeczka miodu

Łyżka jogurtu naturalnego lub serka homogenizowanego( ja użyłam waniliowego)

Farsz:

Pół serka homogenizowanego

1 starte jabłko

Szczypta cynamonu

Suszona żurawina

Przygotowanie:

Składniki na ciasto miksujemy.

Wylewamy na rozgrzaną patelnie.

Smażymy i po czasie przewracamy.

Po zdjęciu naleśnika z patelni wypełniamy go farszem i tyle 🙂