Owsianka klasyk

  • Zawsze przepyszna.
  • Nigdy nie skrzywiłam się podczas jej jedzenia.
  • Nikt nie ośmielił się przejść obok niej obojętnie.
  • KAŻDY chciał kolejną.

Chyba rzeczywiście musi być niesamowita. Powiem skromnie – jest niesamowita. 4 składniki i 5 min to jednak szybkie śniadanie. Szybkie, zdrowe i nieziemsko pyszne.

Podaję dokładną gramaturę! Tutaj nie ma nic na oko! Nie chcemy zupy owsianej!

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Płatki zalewamy na noc mlekiem i wstawiamy do lodówki.
  2. Rano podgrzewamy na średnim ogniu, a chwilę po bąbelkowaniu dodajemy rozgniecionego widelcem banana.
  3. Mieszamy przez chwilę aż konsystencja będzie papkowata.
  4. Zdejmujemy z gazu, dodajemy masło orzechowe, mieszamy.

Gotowe!

Owsiankę można udekorować owocami sezonowymi, bakaliami, orzechami lub połówką banana jeżeli do masy dodaliśmy pół.

Nie mogę pojąć jak ludzie mogli zrobić krzywdę owsiance i traktować ją jako „coś zdrowego i nie dobrego”. Wiele osób ma takie pojęcie o owsiankach, a w szczególności starsze pokolenie. Nowe jest jednak bardziej kreatywne i stara się obalać mity.

Jak nie spróbujesz to tracisz dużo. Tylko tyle powiem na koniec 😊