Masła orzechowe NUTURA – recenzja

Dla jednych zbyt klejące dla innych zbyt kaloryczne… ja naprawdę nie rozumiem społeczeństwa. Masło orzechowe jest zajebiste. Tak, to co widzicie na zdjęciu u góry też i właśnie o nim będę dzisiaj pisać.

Nutura, czyli kolejna nowa kreatywna firma z fajnymi pomysłami. W swojej ofercie ma tylko masła orzechowe, dlatego kombinuje i urozmaica je na wszystkie możliwe sposoby. W ofercie znajdziemy klasyki takie jak masło: migdałowe, z orzechów nerkowca, orzechów laskowych, orzechów arachidowych, kremowe, z kawałkami orzechów lub mix 5 ich rodzai. Skład jest wzorowy, bo 100% orzechów bez ściemy. Ogromy plus za szklany słoiczek, dla mnie jest to konkretny punkt odniesienia. Przejdźmy do maseł orzechowych z dodatkami. Jednym z maseł, które miałam przyjemność testować było – masło orzechowe z dodatkiem kokosa. Czyli 85% orzechy ziemne i 15% wiórek kokosa. Smaczne, można kupować 😊

Innymi ciekawymi wynalazkami są masła: z chili, z podwyższoną zawartością białka oraz rodzynkami i cynamonem. Ja próbowałam również klasyka z kawałkami orzechów. 470g to solidny słój, który starczy na dłużej niż jeden dzień 😛

Do czego ja używam masła orzechowego? W sumie do wszystkiego, ale najczęściej do jaglanki. Pasuje ono również do pieczywa, wypieków, koktajli, polew, owsianek i nawet dań mięsnych! >>PRZEPIS<<

Więcej na www.nutura.pl