Masła orzechowe Primavika – recenzja

Zbyt kaloryczne, zbyt klejące, mulące itp. Dla mnie jest to stały element diety i codzienne uzależnienie. Najlepsze źródło tłuszczy i najsmaczniejszy rarytas. Już kiedyś pisałam, że nie ufam ludziom, którzy masła orzechowego nie lubią. Trochę się z tego śmieję, ale jakby nie patrzeć też trochę prawdy w tym jest 😝 #peanutbutterlover

Najlepszym producentem maseł orzechowych w Polsce jest bez dwóch zdań Primavika. Jest jedną z niewielu firm, która sprzedaje je w szklanych słoiczkach! Na rynku i półkach sklepowych jest już od wielu lat. Jeszcze przed tym całym BUM na zdrowe odżywianie i masła orzechowe oni już mieli je w sprzedaży. Ich masła orzechowe cenię za skład 100%, są również wyjątki (ale wyjątek jest przecież potwierdzeniem reguły). Tak czy siak dostaniecie masła: migdałowe, z nerkowców, arachidowe z orzechów laskowych, mix orzechów, crunchy nie crunchy i inne. Firma cały czas się rozwija i ostatnio powiększyła swoją ofertę o masła orzechowe firmowe, z chili oraz pieprzem… Jak to smakuje?? Czytajcie dalej!

Moim numerem jeden jest masło orzechowe migdałowe (prażone).

Dla osób które aż tak na skład uwagi nie zwracają polecam masło orzechowe piernikowe. Jest przepyszne! I śmiało pozwalam Wam je jeść nie tylko w Święta 😛

Dla urozmaicenia polecam masło z orzechów nerkowca i orzechów laskowych.

Są jeszcze dwa dziwadła: z chili i pieprzem. Całkiem, całkiem, ale wolę klasyki. Z chili jest trochę ostrawe, ale skład też ma dobry (99% orzechy i 1% chili)  z pieprzem jest podobnie: 98% orzechów arachidowych, 1% pieprzu kolorowego i 1% soli morskiej. Jeżeli nigdy wcześniej z masłem orzechowym styczności nie mieliście to akurat te dwa się nie sprawdzą 😊

Jeżeli chodzi o masła w większych słoiczkach z niebieskimi nakrętkami. Są to cuda, które wcześniej Primavika pakowała w słoiczki z małpką i czerwoną nakrętką. Różnica jest taka, że ich skład teraz jest lepszy i słoiczki są ładniejsze 😊 Wśród nich znaleźć można masło orzechowe: kakaowe, firmowe 100%, firmowe 100% crunchy, z wiórkami kokosowymi, piegowate. Największą słodycz czuć w kakaowym i piegowatym, ze względu na różne dodatki.  Tam orzechów jest już 61%.

Więcej znajdziecie na www.primavika.pl