Zdrowa żywność Targroch – recenzja

Dużej filozofii tu nie ma, Targroch jest bezpośrednim importerem bakalii, orzechów, fasoli, ziaren i produktów zdrowej żywności. Jak widać opakowania firmowe z logo, a ceny produktów bardzo przystępne. Ja jestem oczarowana i w sumie na tym bym mogła zakończyć swój wywód 😛

Pokażę Wam teraz produkty, które ja dostałam i które nabyć można TUTAJ. Co więcej powiem co nie co o nich i zainspiruje do czego można ich użyć, a więc:

Mąka jaglana – Ciasta, ciasteczka, naleśniki, omlety np. Omlet jaglany >>PRZEPIS<<

Daktyle suszone – moja miłość, więc wpadło od razu pół kilo. Najczęściej lądują w jaglance, ale mam też patent na mega polewę >>PRZEPIS<<

Ksylitol – cukier brzozowy. Zwykłego cukru nie używam, ale jak już muszę to wybieram tę zdrowszą wersję 😊

Olej kokosowy – do smażenia wszystkiego czego się smaży 😛

Migdał blanszowany – orzeszki zawsze miło widziane są wszędzie 😀

Karob – coś w stylu kakao, ale słodsze. Jest źródłem magnezu, potasu, fosforu, żelaza i wapnia. Spożywa się jako zamiennik cukru, dodatek do potraw, wypieków, deserów.

Mąka migdałowa – tak do eksperymentów smakowych 😊 Czyli klasycznie wypieki.

Sól himalajska – wiele osób krzywo na nią patrzy, ale ja nie widzę przeciwwskazań w jej używaniu. Zawiera mniej sodu od zwykłej (którą sypiemy zimą chodnik) 😛 jest źródłem wielu minerałów, a co więcej ma w sobie jod, który jest potrzebny przy niedoczynności tarczycy 😊

Masło orzechowe – do wszystkiego 😛 Jak wiecie masło w plastiku mnie odstrasza, ale w tym przypadku producent nie idzie na łatwiznę, nie szczędzi na opakowaniach, bo ceni sobie jakość. Pudełko PET w 100% przystosowane do kontaktu z żywnością. Szkoda tylko, że sklep ma w ofercie tylko jeden rodzaj masła orzechowego. Myślę, że wraz z rozwojem firmy na półkach pojawi się moje ulubione migdałowe masełko 😊 (update 24.11 – sklep wprowadza masło migdałowe <3, jestem jakąś wróżką chyba :P).

Więcej znajdziecie na: www.targroch.pl