Jaglana z jabłkiem na śniadanie

Kaszę jaglaną można zrobić na wiele sposobów. Mój hit śniadaniowy jest bardzo szybki i prosty. Nic skomplikowanego nie potrzeba tylko odrobiny chęci smacznego śniadania.Kaszę jaglaną tak jak owsiankę można robić na wiele sposobów. Smakuje ona inaczej od owsianki jednak równie smacznie. Najlepiej sprawdza się w wersji śniadaniowej. Dodaje energii na cały poranek.

Składniki:

  • Pół szklanki kaszy jaglanej,
  • Półtora szklanki mleka,
  • 1 małe jabłko,
  • Szczypta cynamonu,
  • Jogurt naturalny,
  • Orzechy włoskie,
  • Rodzynki,

Przygotowanie:

  1. Gotujemy kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.
  2. Gdy kasza wchłonęła już trochę mleka i zacznie bąbelkować dodajemy starte na tarce jabłko.
  3. Mieszamy jeszcze przez około 2 minuty.
  4. Następnie łączymy wszystkie składniki( najlepiej: pół jogurtu na spód, zawartość garnuszka wymieszać z orzechami i rodzynkami posypać cynamonem, pół jogurtu i do dekoracji na wierzch kilka orzeszków i rodzynek).

P.S Gotowe! Nie trzeba tego robić tak jak ja w słoiczku 🙂

Wskazówka

Polecam wieczorem wsypać pół szklanki kaszy jaglanej do miseczki zalać półtora szklanką mleka i włożyć do lodówki na noc. Zaoszczędzicie przez to czas rano podczas gotowania. Tak samo można robić z owsianką. Rano wystarczy jedynie przelać zawartość miseczki do garnuszka pogotować dodać ulubione składniki i gotowe.